
Prosoja Standard
W paszach dla krów mlecznych oraz cieląt może stanowić główny komponent sojowy. Stosowanie produktu u krów mlecznych przekłada się na stabilną produkcję oraz pożądane parametry mleka.Stosowanie produktu u cieląt wspomaga zdrowy rozwój zwierzęcia oraz optymalne parametry odchowu.
Więcej o Prosoi Standard

Prosoja Standard powstaje w procesie podwójnego kondycjonowania i podwójnego tłoczenia oleju. Delikatny proces obróbki zapewnia wysoką jakość i efektywność produktu, który wyróżnia się:
• wyjątkową powtarzalnością parametrów żywieniowych,
• wysokiej jakości białkiem sojowym,
• podwyższoną energią w stosunku do tradycyjnego komponentu sojowego,
• występowaniem dobroczynnych kwasów omega-3 i omega-6,
• smakowitością, powodującą bardzo chętne pobieranie.
• strukturą, ułatwiającą magazynowanie i stosowanie.
Cecha | Korzyści dla hodowcy |
---|---|
Wysoka jakość białka oraz bonus energetyczny | · Wysokiej jakości białko sojowe pomaga zaspokoić potrzeby bytowe i produkcyjne, dzięki temu pozytywnie wpływa na wydajność i zdrowotność stada. Energia dla krów mlecznych oraz cieląt jest wyższa niż w tradycyjnym komponencie sojowym. U krów mlecznych ma wpływ na stabilizację parametrów mleka, u cieląt na odpowiednie przyrosty. |
Proces produkcji prowadzony w stałych i ściśle kontrolowanych warunkach | · Delikatna i nowoczesna obróbka odpowiada za odpowiednie parametry i jakość produktu. |
Produkowana w Polsce | Powstaje w polskiej fabryce, dzięki czemu hodowca ma zapewniony: · bezpieczny łańcuch dostaw, · dostawę prosto od producenta. |
Smakowitość i zapach produktu | · Ma słodkawy smak i przyjemny zapach, dzięki czemu zachęca zwierzęta do pobierania paszy. |
Główne (jedyne) źródło białka sojowego w mieszance paszowej | · Może zastąpić w dawce tradycyjny komponent sojowy - dzięki temu hodowca ma prostą dawkę pokarmową i może bardziej efektywnie zarządzać bazą magazynową. |
Cecha | Wysoka jakość białka oraz bonus energetyczny |
Korzyści dla hodowcy | · Wysokiej jakości białko sojowe pomaga zaspokoić potrzeby bytowe i produkcyjne, dzięki temu pozytywnie wpływa na wydajność i zdrowotność stada. Energia dla krów mlecznych oraz cieląt jest wyższa niż w tradycyjnym komponencie sojowym. U krów mlecznych ma wpływ na stabilizację parametrów mleka, u cieląt na odpowiednie przyrosty. |
Cecha | Proces produkcji prowadzony w stałych i ściśle kontrolowanych warunkach |
Korzyści dla hodowcy | · Delikatna i nowoczesna obróbka odpowiada za odpowiednie parametry i jakość produktu. |
Cecha | Produkowana w Polsce |
Korzyści dla hodowcy | Powstaje w polskiej fabryce, dzięki czemu hodowca ma zapewniony: · bezpieczny łańcuch dostaw, · dostawę prosto od producenta. |
Cecha | Smakowitość i zapach produktu |
Korzyści dla hodowcy | · Ma słodkawy smak i przyjemny zapach, dzięki czemu zachęca zwierzęta do pobierania paszy. |
Cecha | Główne (jedyne) źródło białka sojowego w mieszance paszowej |
Korzyści dla hodowcy | · Może zastąpić w dawce tradycyjny komponent sojowy - dzięki temu hodowca ma prostą dawkę pokarmową i może bardziej efektywnie zarządzać bazą magazynową. |
Porównanie z tradycyjnymi komponentami sojowymi
· wyjątkowa powtarzalność parametrów żywieniowych,
· wysoka jakość białka sojowego,
· podwyższona energia w stosunku do tradycyjnego komponentu sojowego,
· smakowitość, powodująca bardzo chętne pobieranie,
· struktura ułatwiająca magazynowanie i stosowanie.
Produkty sprawdzone przez hodowców
Robert Trzeszczkowski | woj. podlaskie
Kazimierz Roszkowski | woj. podlaskie
Dariusz Janek | woj. lubelskie
Robert Trzeszczkowski
woj. podlaskie
Kazimierz Roszkowski
woj. podlaskie
Dariusz Janek
woj. lubelskie
Porównanie z tradycyjnymi sojowymi komponentami paszowymi
tradycyjny komponent sojowy | Prosoja Standard | |
---|---|---|
białko ogólne | 46% | 42% |
tłuszcz | 2% | 6% |
energia netto laktacji dla krów mlecznych | 7,6 MJ/kg NEL | 8 MJ/kg NEL |
energia metaboliczna | 11,5 MJ EM | 13 MJ EM |
smakowitość | ++ | +++ |
struktura | zmienna | jednolita, powtarzalna |
pochodzenie | Argentyna, USA, Brazylia | towar wyprodukowany w Polsce |
Najczęściej zadawane pytania
Kiedy stosować produkt Prosoja Standard w żywieniu krów mlecznych?
+
Czym wyróżnia się Prosoja Standard wśród innych komponentów sojowych?
+
Jakie korzyści daje stosowanie Prosoi Standard?
+